Τουρισμός

Σερβία: Δεν υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης με την Ελλάδα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού


Η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς επανήλθε σήμερα στο θέμα που απασχόλησε την χθεσινή τηλεδιάσκεψη της με τον¨Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και αφορά το καθεστώς εισόδου των Σέρβων στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Τατιάνα Μάτιτς με νέα της δήλωση, που δημοσιεύτηκε υπό την μορφή ανακοινωθέντος, διευκρινίζει ότι εχθές δεν υπεγράφη με την Ελλάδα μνημόνιο κατανόησης για τον τουρισμό την περίοδο της πανδημίας, αλλά συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπογραφή του.

«Το μνημόνιο που θα καθορίσει τους όρους εισόδου ταξιδιωτών από την Σερβία προς την Ελλάδα, και από την Ελλάδα προς τη Σερβία κατά την προσεχή θερινή περίοδο, δεν έχει υπογραφεί, αλλά αναμένεται να εναρμονιστεί και να υπογραφεί όταν εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις που συζητήθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση μου με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση της η Τάτιανα Μάτιτς.

Συμπληρώνει δε ότι « αυτές οι προϋποθέσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και ένα επιτυχημένο σχέδιο εμβολιασμού, καθώς και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που θα καθοριστούν στο άμεσο μέλλον». Η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας επισημαίνει ότι «το κείμενο του μνημονίου, πριν από την υπογραφή του, θα υιοθετηθεί από τις κυβερνήσεις της Σερβίας και της Ελλάδας».

πηγή: ΑΠΕ