Διεθνή

Η Virgin Australia θα ζητήσει από το προσωπικό της να είναι εμβολιασμένο


Η Virgin Australia ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από όλο το προσωπικό της να είναι εμβολιασμένο κατά της COVID-19, ευθυγραμμιζόμενη με την ανταγωνίστριά της στην Αυστραλία Qantas Airways Ltd και με αυξανόμενο αριθμό αεροπορικών εταιρειών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Οι κυβερνήτες, τα πληρώματα καμπίνας και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό της εταιρείας θα πρέπει να το έχει κάνει ως τις 31 Μαρτίου του 2022, σημείωσε η Virgin, ευθυγραμμίζοντας τις ημερομηνίες της με την Qantas.

"Επίσης συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται από την κυβέρνηση για να διασφαλιστεί ότι οι ταξιδιώτες είναι εμβολιασμένοι", δήλωσε σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος της Virgin Τζέιν Χερντλίτσκα.

Στην Αυστραλία, τα λοκντάουν στο Σίδνεϊ, την Μελβούρνη και την Καμπέρα λόγω κρουσμάτων του νέου κορονοϊού έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο συνόρων μεταξύ πολιτειών, παρεμποδίζοντας τις εσωτερικές πτήσεις.

Η χώρα δεν έχει επιβάλει τον εμβολιασμό για τους ταξιδιώτες, αλλά κάποιες πολιτείες τον ζητούν για την είσοδο σε αυτές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ασιατικές αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα στους κυβερνήτες και τα πληρώματα θαλάμου επιβατών εν αναμονή της χαλάρωσης των αυστηρών μεθοριακών ελέγχων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι Singapore Airlines Ltd, Malaysia Airlines και η Cathay Pacific Airways Ltd στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται μεταξύ αυτών που έχουν δώσει εντολή για τον εμβολιασμό των πληρωμάτων τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις