Επιχειρήσεις

Η ΒΙΑΝΕΞ ανέλαβε την παραγωγή ηπαρίνης για πολυεθνική


Αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία και τον υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό της, η ΒΙΑΝΕΞ του ομίλου Γιαννακόπουλου ανέλαβε την παραγωγή ηπαρίνης για λογαριασμού του δανέζικου φαρμακευτικού κολοσσού Leo. Η ελληνική θα παρασκευάζει όλες τις ποσότητες που θα διακινεί η δανέζικη πολυεθνική σε παγκόσμιο επίπεδο

Για την υλοποίηση του project ο όλιος ΒΙΑΝΕΞ έχει ήδη επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε αγορά προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού. Η επένδυση αυτή θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στον όμιλο Γιαννακόπουλου, θα προσθέσει αξία στις για τις εξαγωγές της χώρας και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηπαρίνης θα έχουν ολοκληρωθεί και θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία εντός του 2023.ώ για τα νοσοκομεία. Το 2020, δε, που η εν λόγω δαπάνη τους ήταν εντός της συνολικής δαπάνης, οι αναγκαστικές επιστροφές μαζί με τα rebate έφτασαν στο 34%.

Επισημαίνεται ότι στην παγκόσμια αγορά παρατηρούνται ελλείψεις του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος. Οι ελλείψεις άρχισαν μετά τον Αύγουστο του 2019, όταν εμφανίστηκαν στην Κίνα κρούσματα της γρίπης των χοίρων - από τους οποίους παράγεται η ηπαρίνη. Η θανάτωση εκατομμυρίων χοίρων είχε ως αποτέλεσμα να λείψει  από την παγκόσμια αγορά μεγάλο μέρος της απαιτούμενης πρώτης ύλης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα