ΕΥΖην

Η Τιμοσοάρα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021


Περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να υποδεχθεί το 2021 η ρουμανική πόλη Τιμισοάρα, που θα είναι  αυτή τη χρονιά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης,

Η πόλη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών στον κλάδο τουρισμού,  που  προετοιμάζουν ειδικά πακέτα προσφορών για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την πόλη απ' όπου ξεκίνησε η ρουμανική επανάσταση το 1989 και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τους ένα εκατομμύριο επισκέπτες οι περισσότεροι προβλέπεται οτι θα διανυκτερεύσουν από μία ως τρείς νύχτες και οι υπόλοιποι 200.000 μία ή καμία.

Πέρυσι, περίπου 350.000 επισκέπτες "ανακάλυψαν" την Τιμισοάρα και το τουριστικό ρεύμα ενισχύθηκε μετά μετά την ανακήρυξη της πόληςσε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

 Τουριστικοί πράκτορες τονίζουν ότι ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, αφού η πόλη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας εκατομμυρίων κατοίκων των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες από 700 εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις οπτικοακουστικού υλικού, μεγάλες θεατρικές παραγωγές, διάσημοι καλλιτέχνες, θα δώσουν δυναμικό "παρών" στην Τιμισοάρα για να γιορτάσουν τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης