Άμυνα & Διπλωματία

Η ΤΗΕΟΝ θα προμηθεύει τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ με όργανα νυχτερινής όρασης


Η Elbit Systems of America (Elbit America) αναλαμβάνει, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, πενταετή σύμβαση IDIQ ύψους 500 εκατομ. δολαρίων για την προμήθεια Squad Binocular Night Vision Goggles (SBNVG) στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC).

Η THEON SENSORS, ως αποκλειστικός υποκατασκευαστής της Elbit America, πρόκειται να προμηθεύσει τον αμερικανό συνεργάτη της με το δίκυαλο νυχτερινής όρασης ΝΥΧ σε μορφή Semi Knock Down Kit, όπου η τελική συναρμολόγηση, παραγωγή και διάθεση του προϊόντος θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Elbit America στο Roanoke, Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Επιπλέον, η ΤΗΕΟΝ SENSORS θα παρέχει ανταλλακτικά νυχτερινής όρασης, υλικοτεχνική υποστήριξη και θα πραγματοποιεί επισκευές συστημάτων καθ 'όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

Σχεδιασμένο με τεχνολογία κατάλληλη για εστίαση σε κοντινές αποστάσεις και με ενσωματωμένο υπέρυθρο (IR) φωτισμό, το δίκυαλο νυχτερινής όρασης ΝΥΧ προσφέρει τακτικό πλεονέκτημα σε σενάρια μάχης με χαμηλές ή σχεδόν μηδενικές συνθήκες φωτισμού, παρέχοντας αναβαθμισμένη επιχειρησιακή απόδοση και επίγνωση της κατάστασης.

Η σύμβαση ανατίθεται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (βλ. αντίστοιχη ανακοίνωση (> U.S. Department of Defense > Contract). Για την πρώτη παραγγελία παράδοσης, βάσει σύμβασης, θα δεσμευτεί συνολικό ποσό 126,8 εκατ. δολαρίων.

Η THEON SENSORS συνεργάζεται με την Elbit America (πρώην Harris Night Vision) από το 2018, όταν το δίκυαλο νυχτερινής όρασης NYX προσφέρθηκε τότε ως Semi Knock Down Kit ώστε να συναρμολογηθεί από την Elbit America και να παραδοθεί στο Υπουργείο Άμυνας και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ με την εμπορική ονομασία F5032. Στη συνέχεια, λόγω της υψηλής ποιότητας του δίκυαλου νυχτερινή όρασης, η Εlbit America με υποκατασκευαστή τη ΤΗΕΟΝ SENSORS ανέλαβαν από το 2019 πενταετές IDIQ πρόγραμμα ύψους 249 εκατ. δολαρίων από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ για το πρόγραμμα SBNVG I και το σύστημα έχει κωδικοποιηθεί με την ονομασία ΑΝ/PVS-31D.

Η THEON INTERNATIONAL PLC είναι η μητρική εταιρία του διεθνούς ομίλου ΤΗΕΟΝ που είναι κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης για εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια με παγκόσμιο αποτύπωμα. Ο Όμιλος ΤΗΕΟΝ ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 1997 από την Ελλάδα, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο.

Ο Όμιλος ΤΗΕΟΝ έχει θυγατρικές εταιρίες και γραφεία στην Αθήνα, στο Kempen (Γερμανία), στο Άρλινγκτον (Η.Π.Α.), στο Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ), στο Ντουμπάι (ΗΑΕ), στο Ζουγκ (Ελβετία), στην Κοπεγχάγη (Δανία) και στη Σιγκαπούρη, και διατηρεί δραστηριότητες στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία), σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις παραγωγής σε Αθήνα και συμπαραγωγής στο Wetzlar (Γερμανία) και Plymouth (ΗΠΑ). Μέσα από αυτό το δίκτυο εταιριών, γραφείων και εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο, ο Όμιλος THEON διαθέτει περισσότερα από 130.000 συστήματα σε υπηρεσία με Ένοπλες και Ειδικές Δυνάμεις σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 24 ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Οι εξαγωγές του ομίλου αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού του τζίρου. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα