Διεθνή

Η θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας μπορεί αποφέρει οικονομικά οφέλη 950 εκατ. ευρώ στη Γερμανία


Η θέσπιση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 130 χλμ./ώρα στην πλειονότητα των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων που σήμερα δεν έχουν όριο, θα μπορούσε να αποφέρει οικονομικά οφέλη τουλάχιστον 950 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών.

Οι συγγραφείς της μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το κέρδος από την εισαγωγή του ορίου ταχύτητας των 130 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την πιο συντηρητική εκτίμηση, θα αποφέρει τουλάχιστον κέρδος 950 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Υπό το πρίσμα των γερμανικών νόμων για την κλιματική αλλαγή, οι οποίοι αναγκάζουν την κυβέρνηση να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, το όριο ταχύτητας θα πρέπει να θεωρείται μια πολιτική που είναι εφικτή να χρησιμοποιηθεί κυρίως με περιβαλλοντικούς στόχους.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, ο κίνδυνος θανάτου σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο είναι περίπου διπλάσιος από ό,τι σε βρετανικό ή δανικό. Σήμερα αρκετοί φορείς βλέπουν θετικά τη θέσπιση ορίων ταχύτητας στους δρόμους της Γερμανίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εκστρατείες για να εφαρμοστεί το ανώτατο όριο των 130 χλμ./ώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα