ΕΥΖην

Η τέχνη συναντά τη μόδα: «Andy Warhol: Shadows» από τον Calvin Klein


Το να εκθέσεις το "Shadows" (Σκιές), που ο Andy Warhol έκανε τη διετία 1978-79, σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες τις οποίες ο ίδιος είχε δώσει, ήταν πάντα ένα εγχείρημα όλο παγίδες. Κι όμως, η έκθεση «Andy Warhol: Shadows» παρουσιάζεται στο χώρο του Calvin Klein (205 West 39th Street στη Νέα Υόρκη), έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα ενιαίο μνημειακών διαστάσεων έργο που αποτελείται από πολλαπλούς ζωγραφισμένους καμβάδες, αλλά πρέπει να κρεμαστεί ένα γύρω στους τοίχους της αίθουσας όπου θα εκτεθεί.

Ο λόγος είναι να αναδεικνύεται η μοναδικότητα του «Σκιές», όπως σημειώνει η Κόρτνεϊ Μάρτιν, η αναπληρωτής διευθυντής και επιμελήτρια στο Ίδρυμα Dia Art, στο οποίο ανήκει το έργο.

Απαιτήθηκαν επίπονες και όλο επινόηση εργασίες συντήρησης και ο Calvin Klein ήταν ο χορηγός τόσο για αυτές όσο και για την παρουσίαση του «Σκιές» στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση του έργου συμπίπτει με μεγάλη αναδρομική του Warhol (12 Νοεμβρίου με 31 Μαρτίου του 2019) στο Whitney Museum of American Art, την οποία συνδιοργανώνει η Ντόνα Ντε Σάλβο, φίλη του Άντι τη δεκαετία του 1980 όταν ήταν επιμελήτρια στο Dia.

«Η Ντε Σάλβο είπε ότι θα της άρεσε πολύ να εκθέσουμε το έργο κατά τη διάρκεια της αναδρομικής στο Whitney, μιας και θα συμπλήρωνε όλη την ιδέα που είχε η ίδια για την έκθεση» είπε η Κόρτνεϊ Μάρτιν.

Του χρόνου, το «Σκιές» θα εγκατασταθεί και πάλι στο Dia: Beacon στη Νέα Υόρκη.

Δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποιο τμήμα του έργου θα εκτίθεται μακροπρόθεσμα εκεί αλλά η Μάρτιν δηλώνει πως «ανέκαθεν, στόχος μας ήταν να εκθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καμβάδες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα