Επιχειρήσεις

ΗΠΑ : Η Swedbank παραβίασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Οι αμερικανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τις  δραστηριότητες της Swedbank,  καθώς υπάρχουν ενδείξεις οτι η σουηδική τράπεζα  αψήφησε τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας, διευκολύνοντας συναλλαγές με ρωσικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική της Swedbank στην Εσθονία διακίνησε μεγάλα ποσά σε συναλλαγές με ρωσικές εταιρείες,παραβιάζοντας  τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ουάσιγκτον.

Μεταξύ άλλων, έχει αποκαλυφθεί οτι διευκόλυνε συναλλαγές μεταξύ της ρωσικής εταιρείας κατασκευής όπλων Concern Kalashnikov JSC και Kalashnikov USA (που αποτελεί στόχο κυρώσεων), μιας εταιρείας με έδρα στην Φλόριντα.

Η σουηδική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το επιχειρηματικό δίκτυο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Iskander Makhmudov έδωσε περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ στην Kalashnikov USA ενώ ο ίδιος ήταν μέτοχος της Concern Kalashnikov και ο μεγαλύτερος πελάτης του εσθονικού παραρτήματος της Swedbank.

Το SVT ανακοίνωσε πως οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την επιβολή κυρώσεων από το  αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε βάρος της Concern Kalashnikov το 2014.

Το κανάλι ανέφερε ότι γνωστοποίησε στις αμερικανικές αρχές τις ανακαλύψεις που έκαναν οι ρεπόρτερ του,προκαλώνταςτην έρευνα.

Διαβάστε επίσης