Ελλάδα

Η σοκαριστική ομολογία του άστεγου: Με έλεγε ζητιάνο και τον έπνιξα


Σοκαριστική είναι η ομολογία του 58χρονου άστεγου, που συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 73χρονου, επίσης άστεγου, στον Άγιο Δημήτριο.Ο 73χρονος βρέθηκε νεκρός, τυλιγμένος σε μία κουβέρτα, μέσα σε σλιπινγκ μπαγκ και μέσα σε κάδο απορριμάτων. 

«Με έλεγε συνέχεια ζητιάνο και με έβριζε. Τον φιλοξενούσα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο επίπλων. Μετά από 5 ημέρες τσακωθήκαμε άσχημα. Τον χτύπησα, τον έσπρωξα και έπεσε πάνω σε μια λεκάνη τουαλέτας με το κεφάλι και τη μύτη. Ύστερα τον έπνιξα με τα χέρια μου και τον άφησα μέσα σε ένα φρεάτιο ασανσέρ του κτηρίου. Έπειτα από ένα μήνα κάποιοι άλλοι άστεγοι διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία. Έτσι αποφάσισα να τον μετακινήσω» κατέθεσε στους αστυνομικού ο 58χρονος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Ο κάδος στον οποίο βρέθηκε η σορός του άτυχου 73χρονου βρίσκεται σε απόσταση 25 μέτρων από το εργοστάσιο επίπλων όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Το έργο των αστυνομικών βοήθησε πάρα πολύ και η μαρτυρία διερχόμενου ο οποίος το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου, λίγες ώρες, δηλαδή, πριν βρεθεί η σορός του 73χρονου, είχε δει ένα άτομο να μεταφέρει κάτι στον κάδο.