Αγορές

Η σκυτάλη στις τραπεζικές μετοχές


Μια πηγή αβεβαιότητας για τις τράπεζες εκλείπει με την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας. Η αγορά σπεύδει πάλι να πριμοδοτήσει τις μετοχές του κλάδου, αναμένοντας τώρα την επόμενη κίνηση, με την εφαρμογή των δύο σχεδίων μείωσης των κόκκινων δανείων.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, προσελκύοντας τοποθετήσεις  και η άνοδός τους δίνει κατεύθυνση στο χρηματιστήριο.
Ο κλαδικός τους δείκτης  πραγματοποιεί άλμα +3,2%, δίνοντας ώθηση και στους δύο βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτης – ΓΔ και FTASE25 – που κινούνται με θετικό πρόσημο.
Αναλυτές και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκτιμούν ότι το ΧΑ βγαίνει από τη φάση βραχυχρόνιας  συσσώρευσης και βρίσκεται πλέον στην αφετηρία νέου ανοδικού κύκλου, που μπορεί να οδηγήσει τον ΓΔ στην περιοχή των 750 μονάδων.

Η συνεδρίαση - Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης  κινείται περί τις 718,5 μονάδες με άνοδο 0,85% και βρίσκεται στα υψηλά ημέρας.
Ο FTASE25  της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά  0,80% στις  1.875 μονάδες.

Περίπου 3,20% κερδίζει ο τραπεζικός δείκτης. Προηγείται η Πειραιώς με +5%,  ακολουθούν Alpha +3,7%,  Εθνική +3,2%, Attica Bank +2,5%, Eurobank +2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν ΕΧΑΕ και Grivalia +1,6%,  ΔΕΗ και Μυτιληναίος +1,3%,  ΑΔΜΗΕ +1%, Βιοχάλκο +0,7%.
Στο κόκκινο ΕΛΠΕ -0,7% , Φουρλής 0,3%, Motor Oil  και ΟΛΠ -0,2%

Διαβάστε επίσης