Κοινωνική Ευθύνη

Τα ESG για τις εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα- Διαδικτυακή Εκδήλωση


Διαδικτυακή εκδήλωση για τα ESG διοργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στις 6 Απριλίου.

Στόχος η ενημέρωση των εταιρειών για τις τάσεις και εξελίξεις στο χώρο τους στον τομέα των ESG – κριτήρια σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, με παραδείγματα και καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου καθώς και σημαντικούς ομιλητές, όπως τον κ. Δημήτρη Κονταξή, Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης στην Ελλάδα (ΣΕΠΑΝ), τον κ. Δημήτρη Αλεξανδρίδη, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ, τον κ. Αντώνη Μουντούρη, Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου από Ελληνικά Πετρέλαια και την κα. Χρύσα Γιαννοπούλου, Sustainability Manager από την ENEL.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης, όπου αναμένεται να συμμετέχει πλήθος ανώτατων στελεχών των εταιρειών του κλάδου ενέργειας, θα γίνει από τον Καθηγητή κ. Γιώργο Ιωάννου, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και τον κ. Νίκο Αυλώνα, Πρόεδρο του Κέντρου Αειφορίας και Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης.

Παράλληλα στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Έρευνα του Κέντρου Αειφορίας για τις ΤOP 10 μεγάλες & μικρομεσαίες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα όσον αφορά τις επιδόσεις τους στα ESG.

Τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ESG και Κυκλικής Οικονομίας αποτελούν και το αντικείμενο του Διεθνούς Προγράμματος Πιστοποίησης Στελεχών για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης -ESG από το Κέντρο Αειφορίας (CSE), με την υποστήριξη της Μοοdy’s. Στόχος του προγράμματος Certified Sustainability ESG Practitioner Program, Advanced Edition 2021, DIGITAL VERSION, 22,23 & 26 April είναι να βοηθήσει ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων να αποκτήσουν γνώσεις, πρακτικές και εργαλεία για τα ζητήματα αυτά, να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες εξελίξεις και τάσεις και να ενισχύσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση, κατακτώντας μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις