Επιχειρήσεις

Η Intracom Telecom συνδέει Ναυτικό Κέντρο στα HAE


Η επαναστατική πλατφόρμα ραδιοσυστημάτων αυτόματης ευθυγράμμισης Ethernet, StreetNode™ που δημιούργησε  η Intracom Telecom θα εγκατασταθεί στο Saqr Port των Αραβικών Εμιράτων, ένα σημαντικό λιμάνι διακίνησης μη συσκευασμένων φορτίων στη Μέση Ανατολή.

Η πλατφόρμα θα διασφαλίσει την ασύρματη υποδομή και θα παρέχει αποτελεσματική συνδεσιμότητα,

 Για την ολοκλήρωση του έργου η Ιntracom Telecom θα συνεργασθεί την Bifold Technologies που εδρεύει στα Εμιράτα και παρέχει  λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) για επαγγελματική χρήση.

Το απαιτητικό έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής ασύρματης υποδομής για το Saqr Port ανατέθηκε στις δύο εταιρείες προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμένα. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα StreetNode™ της Intracom Telecom ανταποκρίνεται πλήρως στις πολύ υψηλές προδιαγραφές του πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπιστίας, της ασφάλειας, της υψηλής απόδοσης, της συνδεσιμότητας και της αποδοτικότητάς της σε οικονομικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, το Saqr Port, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια των Η.Α.Ε. που χειρίζεται η εταιρεία RAK Ports, αναζητούσε μια λύση που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε περιβάλλον με υψηλή κυκλοφορία και θόρυβο παρεμβολών, αντέχοντας τις δύσκολες συνθήκες όσον αφορά την υψηλή υγρασία και τη θερμοκρασία, καθώς επίσης και το μεγάλο όγκο σκόνης, παρέχοντας ταυτόχρονα τις ταχύτητες σύνδεσης που απαιτούνται από το δίκτυο πρόσβασης Wi-Fi το οποίο εξυπηρετεί τους γερανούς του λιμένα για μια ομαλή συνδεσιμότητα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις δοκιμές πεδίου, οι οποίες μάλιστα ξεπέρασαν τις προσδοκίες και απαιτήσεις του έργου, το StreetNode™ επιλέχθηκε για την υψηλή χωρητικότητα, τον πολύ μικρό χρόνο μεταγωγής, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητά του. Το μικρό μέγεθος και η ιδιαίτερη αισθητική του, του επιτρέπουν να προσαρμόζεται αρμονικά στο περιβάλλον του λιμένα, ενώ ο συνδυασμός της αυτόματης ευθυγράμμισης και παραμετροποίησης (“zero-touch”) μειώνει τον χρόνο και το κόστος εγκατάστασης. Επιπλέον, η λειτουργία Αυτόματης Σάρωσης Φάσματος βοηθά στη διασφάλιση της ασύρματης σύνδεσης από παρεμβολές.

Ο Ranjan Mazumder, διευθυντής πωλήσεων της Bifold Technologies, σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την Intracom Telecom και διαθέτουμε το StreetNode™ για την παροχή αξιόπιστης συνδεσιμότητας, η οποία μπορεί και υποστηρίζει το ήσυχο υπαίθριο περιβάλλον της βιομηχανίας μεταφορών πρώτων υλών. Πράγματι, με τη βοήθεια της Intracom Telecom ο πελάτης μας έμεινε πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που υλοποιήσαμε το έργο».

Ο Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αποδεικνύει την ικανότητα της Intracom Telecom να προσφέρει λύσεις για τη βιομηχανία μεταφορών και διαμετακόμισης, και πιο συγκεκριμένα για τη δικτύωση και επιτήρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και την επιτήρηση της αποθήκης εμπορευμάτων. Η συνεργασία μας με την Bifold Technologies ήταν απόλυτα επιτυχημένη καταφέρνοντας να παραδώσουμε ένα πλήρες PoC, όταν άλλοι προμηθευτές και τεχνολογίες δεν μπορούσαν».