ΕΥΖην

Η πιο αποτελεσματική δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους 


Η συχνότερη ερώτηση σε έναν διατροφολόγο είναι: «Ποιά είναι η αποτελεσματικότερη δίαιτα για την γρήγορη απώλεια βάρους;».

Ο *Άκης από τη CTfivepercent Nutrition Team μας δίνει την απάντηση:

Κατ΄αρχάς να θυμάστε ότι όταν το σώμα σας δεν καίει την τροφή που καταναλώνετε, η πλεονάζουσα ενέργεια αποθηκεύεται ως λίπος. Το ιδανικό είναι να τρώτε κάθε 2-4 ώρες και μόνο μέχρι να νιώσετε χορτασμένοι.

Έτσι, θα παράγετε μεγαλύτερη μεταβολική αντίδραση. Επιπλέον, θα αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας, επειδή τροφοδοτείτε τακτικά και συνεχώς τον οργανισμό σας με καύσιμα!

Ποια δίαιτα όμως είναι η πιο αποτελεσματική δίαιτα σε γενικές γραμμές (αν υπολογίσουμε ότι και το κάθε σώμα διαφέρει); 

Η απάντηση βρίσκεται στην στρατιωτική δίαιτα (military diet). Μην σας τρομάζει το όνομα γιατί είναι μια από τις πιο εύκολες δίαιτες για απώλεια λίπους αλλά και από τις πιο αποτελεσματικές! Η στρατιωτική δίαιτα είναι γνωστή και ως η τριήμερη δίαιτα, που υπόσχεται απώλεια 4 κιλών μέσα σε μία εβδομάδα χωρίς καθόλου άσκηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η δίαιτα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, ως η καλύτερη δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ημερήσιου πλάνου της στρατιωτικής δίαιτας: 

  • Πρωινό (253 θερμίδες): 1 φέτα τυρί τσένταρ, 5 αλμυρά κρακεράκια, 1 μικρό μήλο.
  • Μεσημεριανό (153 θερμίδες): 1 φέτα ψωμί του τοστ, 1 αβγό (μαγειρεμένο όπως θέλετε εσείς).
  • Βραδινό (313 θερμίδες): 1 κούπα τόνο σε νερό, 1/2 μπανάνα και 1 μπάλα παγωτό βανίλια.

diaita

Τελικά λειτουργεί η στρατιωτική δίαιτα; Η γρήγορη απάντηση είναι «ναι». Αλλά πάντα να θυμάστε: οργανισμός με οργανισμό διαφέρει, κάποιοι μπορεί να χάσουν περισσότερα κιλά και κάποιοι άλλοι λιγότερα.

Να θυμάστε, σε αυτή τη δίαιτα, οι πρώτες τρεις μέρες είναι αυστηρά διαιτητικές. Τις υπόλοιπες 4 ημέρες θα μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε αρκεί να είναι κάτω από 1.500 θερμίδες την ημέρα. Μην ξεχνάτε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Καλή επιτυχία!

Ο Άκης (CT fiveprcent - Nutritionteam) είναι Personal Trainer, Προπονητής Σωματικής Διάπλασης
facebook: CTfivepercent-Nutritionteam Akis
Instagram: ct_fiveper_nutritionteam_akis

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις