Πολιτική

Η περιβαλλοντική κρίση της Ινδίας θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές


Η περιβαλλοντική κρίση της Ινδίας θέτει σε κίνδυνο  ανθρώπινες ζωές, και προκαλεί προβλήματα στην οικονομία της χώρας, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην γεωργία. Κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα υποβαθμισμένα εδάφη, τα εξαντλημένα δάση και η μείωση της βιοποικιλότητας έχουν περικόψει την γεωργική παραγωγή της Ινδίας σχεδόν κατά το ήμισυ. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην Ινδία κοστίζει 80 δισεκατομμύρια δολάρια ή 5,7% του ΑΕΠ κάθε χρόνο.

Το Νέο Δελχί ξεπέρασε το Πεκίνο ως η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο. Συνολικά, η ποιότητα του αέρα της Ινδίας υστερεί κατά πολύ έναντι εκείνης των άλλων χωρών BRIC. Η χώρα διαθέτει 13 από τις 20 πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο και, μαζί με την Κίνα, την υψηλότερη μέση έκθεση σε καρκινογόνα μικρο-σωματίδια, τα οποία, λόγω του μικρού μεγέθους τους, μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στους ανθρώπινους πνεύμονες. Το 2010, η Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου Ρύπανσης της Ινδίας διαπίστωσε ότι η σωματιδιακή ύλη σε 180 πόλεις της Ινδίας ήταν έξι φορές υψηλότερη από τα φυσιολογικά επίπεδα που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στην Ινδία πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι από χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και του άσθματος από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος στον κόσμο. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη το 2013 , τα 200 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στις πιο μολυσμένες πόλεις της Ινδίας θα χάσουν κατά μέσο όρο 3,3 χρόνια από την ζωή τους λόγω της τοξικότητας του αέρα ˑ συνολικά, δηλαδή, 650 εκατομμύρια χαμένα χρόνια. Σύμφωνα με την Αρχή Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος της Ινδίας, μόνο η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Δελχί ευθύνεται για τον θάνατο 3.000 παιδιών κάθε χρόνο.Και ο βρώμικος αέρας είναι ένα μόνο από τα πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα της Ινδίας. Εκτός από την κακή ποιότητα του αέρα, η ρύπανση των υπόγειων υδάτων, η μόλυνση των ποταμών, η αδιάκριτη εξόρυξη, καθώς και η καταστροφή των δασών έχουν υποβαθμίσει σοβαρά την υγεία της χώρας και των πολιτών της. Αν η Ινδία δεν αλλάξει πορεία -και σύντομα- η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με την καταστροφή.

Πηγή:Premium.paratiritis.gr

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις