Αθλητικά

Η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε 35 εκ ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και συνοδά έργα


Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και θέτουν ως προτεραιότητα, την ασφαλή για τους θεατές λειτουργία του νέου γηπέδου, τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία, όπως τονίζεται, έχει «διαθέσει 35 εκ ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και συνοδά έργα», στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας «στηρίζει τους εργαζόμενούς της» κι εκφράζει την βεβαιότητα ότι άμεσα θα γίνουν από πλευράς διοίκησης της ΑΕΚ οι απαραίτητες παρεμβάσεις που υποδείχθηκαν», ώστε γρήγορα η «Αγιά Σοφιά» να υποδεχθεί τους φιλάθλους και την ιστορική ομάδα.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ήταν αυτή που συνέβαλε καθοριστικά , ώστε να γίνει πράξη το όνειρο κάθε φίλαθλου της ΑΕΚ.

Διαθέτοντας από το 2020 ως σήμερα, πάνω από 35.000.000 ευρώ για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Παράλληλα υπογειοποίησε τμήμα της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου και συμμετείχε σε άλλα συνοδά έργα στον Δήμο με στόχο την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης, την ασφαλή πρόσβαση των θεατών και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή.

Υπογραμμίζεται ότι τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας διαδραματίζουν «καθοριστικό ρόλο όχι μόνον στο στάδιο της κατασκευής, αλλά και στην αδειοδότηση και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και ότι στο δύσκολο έργο τους «έχουν την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εφαρμόζουν, χωρίς εξαιρέσεις όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία . Και στην περίπτωση της αδειοδότησης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ισχύει αυτός ο κανόνας, αφού για όλους μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι τις ίδιες προτεραιότητες με μας έχει η Διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου το νέο γήπεδο να ανοίξει όσο το δυνατόν συντομότερα τις πόρτες του και να υποδεχθεί με ασφάλεια, τους θεατές και την ομάδα».

Τέλος τονίζεται ότι με όραμα και σχέδιο η Αττική, αλλάζει και στις αθλητικές υποδομές, καθώς πέρα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας υλοποιούνται πολλά ακόμη αθλητικά έργα, όπως:

  • Το νέο κλειστό βιοκλιματικό - πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης, προϋπολογισμού 20.850.000 ευρώ,
  • Η ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ.
  • Η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και το νέο γήπεδο του ΠΑΟ προϋπολογισμού άνω των 20.000.000 ευρώ
  • Η κατασκευή νέου κλειστού Κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας πόλο, στον ευρύτερο χώρο του ΣΕΦ και επίσης
  • η ανακατασκευή του ανοικτού κολυμβητηρίου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, η εγκατάσταση υβριδικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου Περιστερίου ¨Ατρόμητος-'Αγγελος Ράμφος¨, καθώς και δεκάδες αθλητικά έργα σε όλη την Αττική.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις