Διεθνή

Η Πελόζι παραπέμπει τον Τραμπ!


Εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να ετοιμάσει το κατηγορητήριο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε πως έδωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, σχετικά με τις συνομιλίες του πρώτου με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το κατηγορητήριο και τότε η όλη διαδικασία θα μεταφερθεί στη Γερουσία, όπου χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων για την καθαίρεση.

Συγκεκριμένα, η Πελόζι δήλωσε: «Τα δεδομένα είναι αδιάψευστα. Ο πρόεδρος καταχράστηκε την εξουσία του για δικό του προσωπικό όφελος εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια και μια κρίσιμη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με αντάλλαγμα μία ανακοίνωση για την έναρξη έρευνας εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου».

Παράλληλα, ανέφερε: «Με λύπη, αλλά και με εμπιστοσύνη και ταπεινότητα, με πίστη στου ιδρυτικούς μας πατέρες και τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη για την Αμερική, ζητάω σήμερα από τον πρόεδρο μας να προχωρήσει με το κατηγορητήριο».

Ο Τραμπ, με ανάρτηση του στο Twitter, δήλωσε πως οι «ακροαριστεροί» Δημοκρατικοί προσπαθούν να τον παραπέμψουν «για το τίποτα» και για δύο νόμιμες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η παραπομπή θα αρχίσει να χρησιμοποιείται συστηματικά για επιθέσεις σε μελλοντικούς προέδρους.

«Δεν είναι αυτό που είχαν κατά νου οι ιδρυτικοί μας πατέρες. Το καλό είναι πως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο ενωμένοι από ποτέ. Θα κερδίσουμε!», κατέληξε πρόεδρος ων ΗΠΑ.