Τράπεζες

Η Πειραιώς επέστρεψε τα 5 ευρώ του τέλους e banking


Μετά τα δημοσιεύματα και τις έντονες αντιδράσεις στα social media για τις απροειδοποίητες πρωτοχρονιάτικες χρεώσεις χιλιάδων πελατών (άγνωστο πόσων) της Πειραιώς με 5 ευρώ, ως ετήσιο τέλος χρήσης e banking, η τράπεζα επέστρεψε το ποσό στους λογαριασμούς.  

Η τράπεζα απέδωσε τις μαζικές χρεώσεις σε λάθος, χωρίς να δίνει διευκρινήσεις και επίσης χωρίς να απαντά στο εύλογο ερώτημα, πως είναι δυνατόν να γίνεται ένα …σφάλμα τέτοιου μεγέθους από τον μεγαλύτερο τραπεζικό οργανισμό της χώρας.  

Συγκεκριμένα, η Πειραιώς υποστήριξε: «οι χρεώσεις 5€ που πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς μικρού αριθμού πελατών, έγιναν εκ παραδρομής και η Τράπεζα προχωρεί άμεσα σε αντιλογισμούς. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και παραμένουμε στη διάθεση των πελατών μας».

Στο ίδιο πνεύμα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter, για το θέμα: «Ως προς αυτό, ερευνήθηκε και από εμένα και από τις υπηρεσίες μας. Επρόκειτο περί λάθους του συστήματος, θα γίνει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρχει καμία νέα επιπλέον χρέωση».

Πάντως, ακόμα και αυτή η εξέλιξη, δεν αναιρεί τα σχέδια των τραπεζιτών για επέκταση και αύξηση των προμηθειών για τραπεζικές υπηρεσίες.