Αγορές

Η ουκρανική κρίση προκαλεί πανικό και sell off στις ευρωαγορές


Η μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει πανικό στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 2%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιανουαρίου. Όλοι οι βασικοί κλάδοι κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής, των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν απώλειες άνω του 3%.

Επίσης ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 3,22% στις 14.928 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 χάνει 3,32% και βρίσκεται στις 6.779 μονάδες. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,86% στις 7.518 μονάδες, ενώ ίδια «μαύρη» εικόνα επικρατεί και στην στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί κατά 3,73% και στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ 35 καταγράφει πτώση 2,91%.

Ο ενεργειακός κλάδος υποχώρησε κατά 0,5%, σημειώνοντας τη μικρότερη πτώση, καθώς οι τιμές πετρελαίου ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά και πλέον ετών.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα