Πολιτική

Η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη διαψεύδει τον Άδ. Γεωργιάδη για τη "σωτήρια" παρέμβαση Μητσοτάκη


Στην αναπαραγωγή ενός fake new προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να προωθήσει το κυβερνητικό έργο, με την εν λόγω ανάρτηση να μην υφίσταται, πλέον, στον λογαριασμό του.

Συγκεκριμένα, ο 18 μηνών Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης, πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I), μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής, με προσδόκιμο επιβίωσης τα 2 χρόνια.

Εδώ και αρκετό καιρό, όπως μεταφέρει το tvxs.gr, η οικογένειά του προσπαθεί να μεταβεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία, ώστε να καταπολεμήσει την ασθένεια. 

Το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, τις προηγούμενες ημέρες, απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα της οικογένειας για να καλυφθούν τα έξοδα θεραπείας του μικρού, σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

Χθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε, στα social media, "είδηση" που ανέφερε ότι «ο Κυριάκος (σ.σ. Μητσοτάκης) σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Στο Μαξίμου ο πατέρας του».

Η οικογένεια του παιδιού απάντησε, μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook, δηλώνοντας: «Δεν έχει εγκρίνει τίποτα ο Μητσοτάκης. Δεν έχει επικοινωνήσει καν μαζί μας. Παρακαλώ κάντε αναφορά όπου βλέπετε τέτοια άρθρα και κοινοποίηση τις δημοσιεύσεις μας!».

Μάλιστα, ο πατέρας του μικρού τόνισε πως, προ καιρού, το Μαξίμου, όντως ήρθε σε επαφή μαζί του, ζητώντας έγγραφα για τη θεραπεία του Παναγιώτη-Ραφαήλ, έκτοτε όμως δεν υπάρχει κάποια επαφή και φυσικά δεν υπήρξε κάποια πρόσκληση για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.