ΕΥΖην

Η νέα ταινία του Όλιβερ Στόουν αφορά... τον Βλαντιμίρ Πούτιν!


 Τη ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη δική του άποψη για τα πολιτικά γεγονότα, από τότε που εκλέχτηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος της Ρωσίας, τον Μάρτιο του 2000, αφορά η νέα ταινία του Όλιβερ Στόουν, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Όπως έχει πει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και γνωστός ντοκιμαντερίστας, δεν πρόκειται τόσο για ντοκιμαντέρ αλλά είναι περισσότερο «μία συνάντηση, με ερωτήσεις και απαντήσεις».

«Ο κ. Πούτιν είναι ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες στον κόσμο και εφόσον οι ΗΠΑ τον έχουν χαρακτηρίσει ως εχθρό – έναν μεγάλο εχθρό – νομίζω ότι είναι σημαντικό να ακούσουμε τι έχει να πει», λέει ο 70χρονος δημιουργός. 

Το συνεργείο του Όλιβερ Στόουν συναντήθηκε τέσσερις φορές με τον Ρώσο ηγέτη μέσα σε δύο χρόνια, συναντήσεις μέσα από τις οποίες «ξεδιπλώνεται μια ολόκληρη άποψη, την οποία εμείς οι Αμερικανοί δεν έχουμε ακούσει».

«Μιλήσαμε αρχικά για την υπόθεση Σνόουντεν, η οποία έγινε ταινία. Και μέσα από την επαφή αυτή, νομίζω ότι αναπτύχθηκε ένα είδος εμπιστοσύνης, καθώς ήξερε ότι δεν θα αλλάξω όσα είπαμε», λέει ο Αμερικανός σκηνοθέτης, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν «μιλάει ευθέως».

«Νομίζω ότι τοποθετήθηκε δίκαια, με έναν δυτικό τρόπο αφήγησης, εξηγώντας την άποψή του, με την ελπίδα ότι θα αποτραπεί η συνεχιζόμενη παρανόηση και μία επικίνδυνη κατάσταση, όπως η απειλή του πολέμου», δήλωσε ο πασίγνωστος δημιουργός.