Πολιτική

Η ΝΔ "μαζεύει" τον Κυρανάκη μετά τον σάλο για τα "επιδόματα μόνο στα Ελληνόπουλα"


Η ΝΔ έσπευσε να "μαζέψει" τον υποψήφιο βουλευτή και πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του, ότι το επίδομα παιδιού θα δίνεται μόνο "για παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς".

Όπως είπε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Ζούλας, μιλώντας στην ΕΡΤ,  "το επίδομα των 2.000 ευρώ θα δίνεται σε κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας από πολίτες που μένουν μονίμως εδώ. Είμαι σαφής σε αυτό που λέω και αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματος".

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κυρανάκης, μιλώντας στο reader.gr, έδωσε το στίγμα του κόμματός του όσον αφορά την ενίσχυση της οικογένειας, λέγοντας: 

"Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας, καθώς και 2.000 ευρώ επίδομα για κάθε Ελληνόπουλο", δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών,

Μετά από αυτές τις δηλώσεις,  ο κ. Κυρανάκης μπήκε σε διάλογο με χρήστες του Twitter οι οποίοι έκαναν ρατσιστικά σχόλια, αναφέροντας ότι το μέτρο είναι "κίνητρο για τους γύφτους".

Πάντως για την ιστορία ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε κάνει και την κοστολόγηση: 180 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. «Δηλαδή ούτε καν το 10% των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου».

 

Που σημαίνει: «10% περικοπή καταναλωτικών δαπανών δημοσίου και ακόμη 2 δισεκατομμύρια περικοπών, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει».