Αγορές

Η Μorgan Stanley παραμένει «ταύρος» για τις ελληνικές μετοχές


O αμερικανικός οίκος βλέπει υπεραπόδοση για τις ελληνικές μετοχές

«Ταύρος» για τις ελληνικές μετοχές παραμένει η Morgan Stanley, η οποία επανέρχεται με σύσταση overweight για αυτές και εν γένει για την ελληνική οικονομία.

Στην έκθεση της για την αναδυόμενη Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EEMEA), ο αμερικανικός οίκος κατατάσσει την Ελλάδα, μαζί με την Πολωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις overweight επιλογές για την περιοχή. Οι αναλυτές της Morgan Stanley υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι οι αγορές με τις καλύτερες επιδόσεις στην EEMEA φέτος μέχρι στιγμής. Ο αμερικανικός οίκος προτείνει αύξηση των θέσεων των χαρτοφυλακίων που τοποθετούνται στις αναδυόμενες αγορές, κατά 20 μονάδες βάσης στο δείκτη MSCI Greece, με στάθμιση 0,45% στη βάση του δείκτη MSCI των αναδυόμενων αγορών ΕΜΕΑ(Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Στην ανάλυση σημειώνεται πως οι τράπεζες αποτελούν το 39% του δείκτη MSCI Greece, ενώ οι αμυντικές καταναλωτικές επιχειρήσεις και οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν το 31%. Οι ελληνικές τράπεζες, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, έχουν επιτύχει σημαντική μείωση των NPEs, αλλά και το 90% περίπου των δανείων των ελληνικών τραπεζών να είναι κυμαινόμενα.

«Οι ελληνικές μετοχές έχουν ισχυρή απόδοση από τις αρχές του έτους και τα τεχνικά στοιχεία βρίσκονται σε υπεραγορασμένη περιοχή, αν και όχι σε ακραία επίπεδα. Τα funds που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές έχουν αυξήσει την έκθεσή τους στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία τρίμηνα, ενώ η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη συσχέτιση με την πορεία του δείκτη S&P», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, ότι κεφάλαια που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές (GEM) έχουν αυξήσει την έκθεσή τους στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία τρίμηνα.

Επιπρόσθετα, εντός της περιοχής EEMEA, η Ελλάδα έχει τη 2η υψηλότερη συσχέτιση με τον δείκτη S&P 500.

Ψήφο εμπιστοσύνης και στην ελληνική οικονομία

Χθες, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Morgan Stanley Marshall Stocker, παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί την κορυφαία επενδυτική της θέση για τις αναδυόμενες αγορές. «Η Ελλάδα κατέχει την κορυφαία θέση στο χαρτοφυλάκιό μας στις αναδυόμενες αγορές λόγω της βελτίωσης των οικονομικών θεσμών που έχει αναλάβει η χώρα αυτή υπό την παρούσα κυβέρνηση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα