Τράπεζες

Η Moody's αναβάθμισε και τις ελληνικές τράπεζες


Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και την επιτυχή έκδοση 10ετούς ομολόγου,  η Moody's αναβαθμίζει και τις ελληνικές τράπεζες.

Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι αναβαθμίζει το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής, της Alpha Bank, και της Eurobank, από Caa2 σε Caa1. Επιβεβαιώνει επίσης την αξιολόγηση Caa2 για την Τρ. Πειραιώς και την Παγκρήτια Συνεταιριστική, καθώς και το Caa3 της Attica Bank.

Όπως εξηγεί ο οίκος Moody's, οι νέες αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών υπαγορεύονται από τις βελτιούμενες οικονομικές συνθήκες και το καλύτερο λειτουργικό περιβάλλον, όπως έδειξε η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο Β1 με σταθερές προοπτικές.

Αντανακλούν επίσης την εκτίμηση-πρόβλεψη της Moody's ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βελτιώσουν περαιτέρω τα βασικά οικονομικά μεγέθη τους, με τη μείωση των προβληματικών δανείων, την αύξηση των καταθέσεων πελατών και τη σταδιακή ενίσχυση της αδύναμης κερδοφορίας τους.

Όπως τονίζεται, η βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον καθιστά τα οικονομικά των τραπεζών πιο συμβατά με υψηλότερο επίπεδο αξιόχρεου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης