Υγεία

Η MIG κλείνει το deal του «Υγεία», «ανταρτοπόλεμος» Αποστολόπουλου με νέα προσφορά


Ενώ ο όμιλος Αποστολόπουλου (Ιατρικό Αθηνών) συνεχίζει τον «ανταρτοπόλεμο» για να ματαιώσει την πώληση του «Υγεία» στο fund CVC Partners, η MIG που είναι η ιδιοκτήτρια του θεραπευτηρίου,  επισπεύδει τις διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρώσει το deal μέσα στις αμέσως προσεχείς μέρες.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα, έχει προσλάβει ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο τον οίκο Rothschild, ο οποίος θα αξιολογήσει την προσφορά  της CVC και θα διατυπώσει πρόταση προς το ΔΣ και τους μετόχους της MIG.

Επισημαίνεται ότι η CVC μέσω της θυγατρικής της Hellenic Healthcare, έχει προσφέρει τίμημα 0,92 ευρώ ανά μετοχή – συνολικά 198 εκατ. ευρώ για το 70,38% του «Υγεία» που κατέχει η ΜIG.

Πέραν του τιμήματος των 198 εκατ. ευρώ, παρέχει στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει 10% της Hellenic Healthcare, στην οποία ανήκουν τα νοσηλευτήρια «Metropolitan» και  «Ιασώ General». Ετσι θα μπορεί να παραμείνει ως επενδυτής στον κλάδο υπηρεσιών υγείας και να αποκομίσει μακροπρόθεσμα οφέλη από την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Επιδιώκοντας να τορπιλίσει αυτό το deal, ο όμιλος Αποστολόπουλου που προσέφυγε αρχικά σε ένδικα μέσα κατά των διοικήσεων της MIG, του «Υγεία» και της Τράπεζας Πειραιώς, υπέβαλε προσφορά με οριακά υψηλότερο τίμημα (0,95 ευρώ ανά μετοχή, περίπου 205 εκατ. ευρώ συνολικά για το πακέτο που κατέχει η MIG).

Όμως η προσφορά αυτή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας και  μάλλον δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη. Δίνει απλώς δυνατότητα και επιχειρήματα στην πλευρά Αποστολόπουλου για να συνεχίσει τον «ανταρτοπόλεμο» και να παρεμβάλει εμπόδια στην ολοκλήρωση του deal.

Διαβάστε επίσης