Διεθνή

Η Μέρκελ επιμένει πως δεν μετέστρεψε την πολιτική της στο προσφυγικό


Eπιμένει η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται σήμερα δύο εβδομάδες μετά τη δήλωσή της πως εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να προετοιμάσει επαρκέστερα τη χώρα της για τη μαζική έλευση αιτούντων άσυλο πέρυσι.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) υπέστη συντριπτικές ήττες σε δύο κρατιδιακές εκλογικές αναμετρήσεις τον περασμένο μήνα, τα αποτελέσματα των οποίων ερμηνεύθηκαν ως απόρριψη από τους ψηφοφόρους της πολιτικής ανοικτών θυρών της Μέρκελ έναντι των προσφύγων μόλις έναν χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης για τις ήττες αυτές, η Μέρκελ υιοθέτησε συμφιλιωτικό τόνο και σημείωσε πως εάν μπορούσε θα «γύριζε πίσω τον χρόνο πολλά χρόνια» για να προετοιμάσει τη Γερμανία για τη μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν άλλαξα την πολιτική μου, έκανα πολιτική», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην S?chsische Zeitung η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο. «Δεν βλέπω καμιά αλλαγή πορείας αλλά συνεπές έργο εδώ και πολλούς μήνες», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος τόνισε ότι εργάζεται από το περασμένο καλοκαίρι πάνω «σε λύσεις οι οποίες είναι καλές για τη Γερμανία και για την Ευρώπη». Ανάμεσα στις πολιτικές που προωθεί η Μέρκελ είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων που ωθούν στη μετανάστευση πολίτες κρατών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.