Διεθνή

Η Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές του 2022


Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022 ανακοίνωσε η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

"Έλαβα την απόφασή μου», δήλωσε χθες η Λεπέν, η οποία προτείνει μια «σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της» και να δημιουργηθεί «εθνική ενότητα".

Η Λεπέν πήγε στον β’ γύρο στις εκλογές του 2017, αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της προεδρίας του. Εκτός από το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», που επιδιώκει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, ο Μακρόν αντιμετωπίζει και την απεργία για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που μετρά ήδη 44 ημέρες.

Οπως επισήμανε η Λεπέν, η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του Εθνικού Συναγερμού, το 2021, κάτι που, όπως είπε στο δίκτυο BFMTV ο ευρωβουλευτής Ζορντάν Μπαρντελά δεν θα είναι πρόβλημα.

Σχετικά με την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Μπαρντελά απάντησε ότι αυτή στέλνει στη Γαλλία "ένα μήνυμα ελπίδας".

Εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά, ακόμη και από την κεντροαριστερά
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP
 

Διαβάστε επίσης