Επικαιρότητα

Η Lancia ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές


Η ιστορική ιταλική μάρκα Lancia ετοιμάζεται να ξαναβγεί στη διεθνή αγορά, μετά από μία πενταετία συρρίκνωσης των εργασιών της που περιορίστηκαν στην παραγωγή ενός μόνον μοντέλου, του Ypsilon, το οποίο μάλιστα πωλείται αποκλειστικά στην Ιταλία.

Επί δεκαετίεςη ιταλική φίρμα - που ανήκει στον όμιλο της FIAT -πρωταγωνιστούσε στους αγώνες ράλι, ενώ στην Ιταλία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχε σημαντικά μερίδια αγοράς. Ομως από τα μέσα της δεκαετίας 2000-2010 είχε πέσει σε παρακμή. Το 2017 αποσύρθηκε από τη διεθνή σκηνή, διακόπτοντας την παραγωγή όλων των άλλων μοντέλων της εκτός του Ypsilon.

Φέτος βγήκε από τη... "ναφθαλίνη", μετά την ένταξη της FIAT στο πολυεθνικό γκρουπ Stellantis, όπου ανήκουν επίσης οι Chrysler, Citroën, Peugeot, Opel κλπ.

Στο πλαίσιο ανασχεδιασμού των δραστηριοτήτων και της γενικότερης στρατηγικής του ομίλου, έχει αρχίσει η διαδικασία αναμόρφωσής του ιταλικού βραχίονα, με αναζωογόνηση της Lancia και επιστροφής της στο προσκήνιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia Λούκα Ναπολιτάνο δήλωσε ότι η φίρμα θα επιστρέψει στη διεθνή αγορά το 2024, με επανέκδοση του Ypsilon και τουλάχιστον τρία νέα μοντέλα. Η γκάμα θα περιλαμβάνει το Υ της επόμενης γενιάς, ένα hatchback και ένα crossover μοντέλο. Θα ακολουθήσει το 2026 η καινούργια έκδοση της Lancia Delta.

Η  Lancia  θα επανεμφανιστεί ταυτόχρονα σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία και Βέλγιο. Ενα χρόνο αργότερα θα επανέλθει και στη βρετανική αγορά. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται μέχρι στιγμής στον προγραμματισμό και είναι άγνωστο πότε θ' αρχίσει η διάθεση αυτοκινήτων της ιταλικής φίρμας. 

Επισημαίνεται ότι η μάρκα υπάρξει πολύ δημοφιλής, απευθυνόμενη κυρίως σε μεσαία-υψηλά εισοδήματα. Το 2012 το Lancia Ypsilon είχε ανακηρυχθεί Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα