Επιχειρήσεις

Η Lamda Hellix επενδύει 140 εκατ. σε δύο data centers στο Κορωπί


Με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του γιγαντιαίου data center της αμερικανικής πολυεθνικής Lamda Hellix στο Κορωπί, άνοιξε ο μεγάλος κύκλος των μεγάλων επενδύσεων που θα δώσουν  ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

 Πρόκειται για επένδυση 70 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα και θα καταστήσει  τη χώρα μας κόμβο μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής/Ασίας και Αφρικής. 

 Το κέντρο είναι χωρητικότητας 6,8 MW, μεγαλύτερη από τη χωρητικότητα όλων μαζί των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα. Θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 σέρβερς.

Θα ακολουθήσει νέα επένδυση 70 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τρίτου data center ίδιας δυναμικότητας. Η Lamda Hellix διαθέτει ήδη ένα μεγάλο data center εν λειτουργία στο Κορωπί και σχεδιάζει να δημιουργήσει κι άλλα data centers στην Αττική, στη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς ερευνητικής εταιρείας IDG, η προστιθέμενη αξία που παράγεται από κάθε ευρώ επενδύσεων σε multitenant data centers ξεπερνά τα 8 ευρώ. Κατά συνέπεια, η προστιθέμενη αξία από τις επενδύσεις της Lamda Hellix θα ξεπεράσουν το 1 δισ ευρώ.

Τις εργασίες κατασκευής εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί. Στην ομιλία του μετά τα εγκαίνια ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επένδυση ως «ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις