Διεθνή

Η Κύπρος ζητά στήριξη από τις ΗΠΑ


Την ουσιαστική συνδρομή των ΗΠΑ για τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης από τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Φράνσις Φάνον. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Φ. Φάνον σήμερα το πρωί στη Λευκωσία, πριν ο Αμερικανός υφΥΠΕΞ αναχωρήσει για την Αγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αποκλειστικό αντικείμενο της συζήτησης Χριστοδουλίδη – Φάνον ήταν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο  και στη Μέση Ανατολή και το πώς αυτές πλήττουν την θέση της Κύπρου και  επηρεάζουν και τα συμφέροντα των Αμερικανών.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε από τον κ. Φάνον την ουσιαστική συνδρομή των Αμερικανών για να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, σημειώνοντας οτι αυτές της δημιουργεί ένταση και αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο κ. Φάνον, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των εταιρειών που ασχολούνται με την ανάπτυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Φάνον τόνισε: «Καλούμε όλα τα μέρη να μην προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω αστάθεια και είμαστε ακλόνητοι σε αυτό». 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΑΟΖ