ΕΥΖην

Η κάνναβη θα ξεπεράσει τα αναψυκτικά την επόμενη δεκαετία!


Τα 75 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει σε πωλήσεις η βιομηχανία της νόμιμης κάνναβης στις ΗΠΑ μέχρι το 2030, όπως τονίζει έρευνα της εταιρείας ερευνών Cowen & Co.

Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε αυτό της αγοράς ανθρακούχων αναψυκτικών στην Βόρεια Αμερική, για το έτος 2017.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης σε κάθε μέρος που λαμβάνει χώρα, αυτόματα επιφέρει και ταχύτατη ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς, δείχνοντας έτσι πως έχει όλα τα φόντα για φτάσει και να ξεπεράσει, ενδεχομένως, αυτή των αναψυκτικών.

Η χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης πλέον επιτρέπεται σε δέκα πολιτείες των ΗΠΑ, μια εκ των οποίων και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, όπερ μεθερμηνευόμενον ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς αγοράζει τα εν λόγω προϊόντα.

Η Cowen είχε εκτιμήσει πως η αγορά θα έφτανε τα 50 δισ. μέχρι το 2026. 

Η αναλύτρια Βίβιεν Αζερ, αναφέρει πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μικρός καθώς «σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις η αγορά έχει ήδη φτάσει αυτό το μέγεθος».

Παράλληλα οι πωλήσεις ανθρακούχων αναψυκτικών έχουν καθοδική πορεία, λόγω κυρίως της ζάχαρης που προσπαθούν να αποφεύγουν οι καταναλωτές.

Η κατακεφαλή κατανάλωση το 2016 στις ΗΠΑ έπεσε στα χαμηλά 31 ετών σύμφωνα με την επιθεώρηση Beverage-Digest. Η αγορά στη Βόρεια Αμερική έπεσε στα 76,4 δισ. δολάρια πέρυσι από τα 78,3 δισ. το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Euromonitor International, σύμφωνα με το insider.gr.

Η επόμενη βιομηχανία που μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού είναι εκείνη του αλκοόλ. Σύμφωνα με την Cowen η κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται σε πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, σε σχέση με εκείνες που την απαγορεύουν ή επιτρέπουν μόνο τη φαρμακευτική της χρήση.