Ενέργεια

Η ισραηλινή Econergy σε κοινή επένδυση με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε φωτοβολταϊκά


Η ισραηλινή Econergy που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ,  μπαίνει στην ελληνική αγορά ενέργειας επενδύοντας σε  φωτοβολταϊκά. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον όμιλο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μέσω κοινής εταιρείας. Πρώτη κίνηση θα είναι η δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων στην Βόρεια Ελλάδα, συνολικής ισχύος 460 MW.

Οι δύο ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες θα αναπτυχθούν μέσω της εταιρείας «Ηλιακή Πικρολίμνης», στην οποία η Econergy αποκτά συμμετοχή 49%, εξαγοράζοντας το ποσοστό που κατείχε η Renven. Το πλειοψηφικό πακέτο (51%) κατέχει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - και θα το διατηρήσει.

 Μέσω δύο θυγατρικών η «Ηλιακή Πικρολίμνης» θα αναπτύξει δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος 240 και 220 MW. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 265 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η Econergy, η συμμετοχή της θα είναι περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Σε ανακοίνωση της Econergy τονίζεται ότι ο τομέας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα έχει περιθώρια σημαντικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, λόγω των εγγυημένων τιμών αγοράς, της δυνατότητας πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην ελεύθερη αγορά σε ελκυστικές τιμές και της σχετικά υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα