Πολιτική

Η Interpol αναζητά τον απαγωγέα του 4χρονου Φοίβου


Έκκληση από τον παππού - Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες με εντατικούς ρυθμούς για τον 34χρονο, που φέρεται να δολοφόνησε την 40χρονο εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε μαζί με το ένα από τα δύο του παιδιά, τον τετράχρονο γιο του Φοίβο.

Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν μετά και τον εντοπισμό της μηχανής του πριν από δύο ημέρες ότι ο δράστης δεν έχει μπορέσει να διαφύγει στο εξωτερικό και την Αλβανία, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ωστόσο, διά παν ενδεχόμενο έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία.

Παράλληλα, τα στοιχεία του 34χρονου έχουν διαβιβαστεί και στην Interpol ώστε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους καταζητούμενους.

Τραγική έκκληση του παππού του 4χρονου

Δραματική έκκληση προς τον 33χρονο Αλβανό να αφήσει ελεύθερο το 4χρονο παιδί απευθύνει ο πατέρας της δολοφονημένης γυναίκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, o τραγικός πατέρας είπε: «Κάνω έκκληση σε αυτόν που το απήγαγε να το αφήσει. Το παιδί είναι άρρωστο και κινδυνεύει. Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας, αλλά πρέπει να το βρούμε γρήγορα πριν η υγεία του θιχτεί και η ψυχούλα του...»

«Σας παρακαλώ όλους να μας βοηθήσετε να το βρούμε», δήλωσε ο κ. Μαυρόματης.

«Εμείς δεν θέλουμε τίποτε άλλο, θέλουμε να επιστρέψει ο Φοίβος. Έχουμε ελπίδες, η αστυνομία λέει ότι ο δράστης δεν έχει απομακρυνθεί από την περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας πως «έχουμε καθημερινές και συχνές επαφές με την αστυνομία κι όλους τους σχετικούς φορείς. Το μόνο στοιχείο που έχουμε μέχρι τώρα είναι το μηχανάκι του δράστη. Τουλάχιστον είναι μια αρχή για να βρούμε το εγγόνι μας, το Φοίβο».

Ο τραγικός παππούς δήλωσε πως ο αδελφός του παιδιού, ο Ιάσωνας «κάθε μέρα ρωτάει για τον Φοίβο». «Πρέπει να τον βρούμε, για την ψυχική και την σωματική του υγεία. Ευχαριστούμε όλους όσους ασχολούνται με την έρευνα, συγκινητική είναι η παρουσία κατοίκων εθελοντών αλλά και των αστυνομικών», είπε ο κ. Μαυρόματης.