Επιχειρήσεις

Η Hyundai ενισχύει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκινηση και στην ανάπτυξη λογισμικού


Η Hyundai Motor Group, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 51 δις δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να ενισχύσει τις δυνατότητες ανάπτυξης των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τις νέες επιχειρήσεις κινητικότητας. Προγραμματίζει να προσλάβει 80.000 νέους υπαλλήλους, αναφέρει το Reuters.

Σχεδόν το ήμισυ της επένδυσης θα δαπανηθεί για την σχεδίαση και εξέλιξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό (SDV).

Η Hyundai θα δαπανήσει 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό.

Η πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι για την προώθηση των μελλοντικών επιχειρήσεων. Οι 44.000 νέοι υπάλληλοι θα προσληφθούν για τους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των SDV και της ουδετερότητας άνθρακα.

Ο Όμιλος Hyundai Motor περιλαμβάνει τη Hyundai και τη θυγατρική της Kia, οι οποίες μαζί αποτελούν την τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο όσον αφορά τις πωλήσεις.

Η Hyundai Motor Company δημιουργεί το Ioniq Lab στο True Digital Park, στην Μπανγκόκ. Η άφιξη της νέας εγκατάστασης σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη μάρκα.

Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, το Ioniq Lab θα επιδείξει την τεχνογνωσία της Hyundai στα ηλεκτρικά οχήματα.

Θα χρησιμεύσει ως κόμβος καινοτομίας και βιωσιμότητας. Εχει σχεδιαστεί για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο «Pioneer Playground» — ένα σύγχρονο κέντρο που στοχεύει στην ενίσχυση της ελευθερίας της κινητικότητας, της συνδεσιμότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η εγκατάσταση παρέχει έναν χώρο για εξερεύνηση των έξυπνων τεχνολογιών και προϊόντων της μάρκας Ioniq.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα