Επιχειρήσεις

Η HSBC απειλεί με τραπεζικό Brexit


Στην περίπτωση που η Μ. Βρετανία λάβει την απόφαση να αποχωρίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε η HSBC θα μεταφέρει 1.000 εργαζομένους στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Στιούαρτ Γκάλιβερ σύμφωνα με το Sky News.

Όπως ανέφερε ο CEO η κίνηση αυτή θα αφορά προσωπικό από το τμήμα διαπραγμάτευσης καθώς και από τις μονάδες επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής, ενώ ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που θα μεταφερθούν να εξαρτηθεί από τους όρους του λεγόμενου Brexit.

Η εν λόγω ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει τα κεντρικά της γραφεία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα σχόλια του Γκάλιβερ αποτελούν την πλέον άμεση δήλωση μέχρι στιγμής από διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης εταιρίας με έδρα της τη Βρετανία σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπο από ένα Brexit στις θέσεις εργασίας.

Οι περισσότερες μεγάλες βρετανικές επιχειρήσεις μελετούν σοβαρά τον κίνδυνο η Βρετανία να φύγει από την ΕΕ και πολλές εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις