Πολιτική

Η Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο, προκηρύσσει έκτακτο συνέδριο


H επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου τον Μάρτιο, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Φώφη Γενημματά διέγραψε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο, με στόχο να ξεδιαλύνει το τοπίο στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, γίνεται αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην διαγραφή Θεοχαρόπουλου και σχετίζονται, βεβαίως, με την θετική στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης γνωστοποιείται ότι η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επί της ουσίας αυτό που όλοι περίμεναν, έγινε τελικώς πράξη. Ο  Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που σηματοδότησε την απομάκρυνσή τους από το «σχήμα» του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας υπόψη το φαινόμενο των ισχυρών διαφοροποιήσεων που εκφράστηκαν από τους επικεφαλής των επιμέρους κομμάτων για τη Συμφωνία των Πρεσπών (Γ.Παπανδρέου-ΚΙΔΗΣΟ, Θ.Θεοχαρόπουλος-ΔΗΜΑΡ), θέλει να ελέγξει την κατάσταση, για να αποφύγει παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Γι’ αυτό προωθεί την εκλογή συλλογικών ενιαίων οργάνων, μέσω των οποίων θα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις.

Η απάντηση του Θεοχαρόπουλου

Λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε: «Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».
 

Διαβάστε επίσης