Διεθνή

Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στις θάλασσες της Μέσης Ανατολής


Στέλνει τρίτο στρατιωτικό πλοίο στην περιοχή

H Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στις θάλασσες της Μέσης Ανατολής, με την αποστολή ενός τρίτου στρατιωτικού πλοίου στην περιοχή, το οποίο θα πραγματοποιεί, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό Γενικό Επιτελείο, αποστολές «θαλάσσιας ασφάλειας».

Πρόκειται για την φρεγάτα L'Alsace, η οποία θα συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά εμπορικών πλοίων, όπως η πρωτοβουλία "Prosperity Guardian", υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού επιτελείου κατά την διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Όπως ανέφερε, το Alsace  «διέσχισε τη Διώρυγα του Σουέζ την περασμένη εβδομάδα για να φτάσει στην Ερυθρά Θάλασσα», ενώ  η φρεγάτα La Languedoc, η οποία έχει καταρρίψει πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι από τον Δεκέμβριο, θα περιπολεί εφεξής στον Κόλπο του Άντεν, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται, ότι ένα μεγάλο γαλλικό σκάφος ανεφοδιασμού, το Jacques Chevallier, βρίσκεται επίσης στην περιοχή.

Σημειώνεται επίσης, πως εξαιτίας των επιθέσεων των Χούθι, σύμφωνα με ναυτιλιακούς ειδικούς, η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων έχει μειωθεί κατά 70% στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα