Επιχειρήσεις

Η Forthnet παίρνει δάνειο 27 εκατ. από τον νέο μεγαλομέτοχο


Με κεφάλαιο κίνησης ενισχύει τη Forthnet ο νέος μεγαλομέτοχος της, το βρετανικό επενδυτικό fund BC Partners, το οποίο μέσω της θυγατρικής NewCo United Group απέκτησε πρόσφατα το 33,2% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Η NewCo United θα χορηγήσει στη Forthnet ανακυκλούμενο ομολογιακό δάνειο 27 εκατ. ευρώ, διετούς διάρκειας, με επιτόκιο 4%. Εγγυήτρια θα είναι η  θυγατρική Forthnet Media ΑΕ που διαχειρίζεται την συνδρομητική  τηλεοπτική πλατφόρμα NOVA.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συμφωνίας απόκτησης του ελέγχου της Fortnet από την  BC Partners με μετατροπή ομολογιών σε μετοχές.
Επισημαίνεται ότι το βρετανικό  fund έγινε πλειοψηφών μέτοχος της Forthnet προ διμήνου, μετατρέποντας σε μετοχές μέρος του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου το οποίο είχε εξαγοράσει.

Μεγαλομέτοχοι της εισηγμένης εταιρείας είναι επίσης η Wind με 21%, ο μαλτέζικος (αραβικών συμφερόντων) τηλεπικοινωνιακός όμιλος Go με 14,4%, η επίσης αραβικών συμφερόντων Massar Investments με 14,4% και η Vodafone με 4,15%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης