Επιχειρήσεις

Η ευρωπαϊκή βιοτεχνία ζητάει δράσεις σε 7 άξονες πολιτικής


«Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρές τοπικές οικονομίες για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και να οικοδομήσει ένα στέρεο μέλλον».

Αυτό υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωση, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2024, οι συνομοσπονδίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων -μέλη της SMEunited, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις βιοτεχνίες και τις ΜμΕ, ως συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, στο Μόναχο, με τη συμμετοχή και της  αντιπροσωπείας της ΓΣΕΒΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Βαργιάμη.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι: ΓΣΕΒΕΕ (Ελλάδα), CMA (Γαλλία), CNA (Ιταλία), Confartigianato (Ιταλία), U2P (Γαλλία), WKÖ (Αυστρία) και ZDH(Γερμανία) και υπογραμμίζουν ότι ο τομέας των ευρωπαίων μικρομεσαίων ζητά από τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο τους στην Ευρώπη παρέχοντας καλύτερες συνθήκες προκειμένου να ανταγωνιστούν, να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν στο μέλλον.

«Οι πολύ μικρές, μικρές, και μεσαίες επιχειρήσεις του βιοτεχνικού τομέα είναι εκ των ων ουκ άνευ αυτές που  διασφαλίζουν ευημερία, υπηρεσίες, θέσεις εργασίας, και κατά τόπους κατάρτιση στις περιφέρειες και στους δήμους της Ευρώπης. Είναι εκείνες που υλοποιούν τον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι εκείνες που πασχίζουν περισσότερο από την επιβαρυντική νέα νομοθεσία και γραφειοκρατία που εισάγεται με επιταχυμένο ρυθμό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο τομέας των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά από τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο τους στην Ευρώπη παρέχοντάς τους καλύτερες συνθήκες προκειμένου να ανταγωνιστούν, να καινοτομήσουν, και να αναπτυχθούν στο μέλλον και ζητούν δράσεις, από την επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε επτά άξονες πολιτικής. Οι άξονες αυτοί είναι:

1. σταθερό κανονιστικό πλαίσιο για την πράσινη μετάβαση,

2. μείωση των υποχρεώσεων υποβολής εκθέσεων και εγγράφων,

3. δίκαιος ανταγωνισμός στις ψηφιακές αγορές,

4. παροχή ειδικευμένων εργαζομένων,

5. οι ΜΜΕ στο κέντρο της πολιτικής ανταγωνισμού της ΕΕ,

6. ισχυρότερη στήριξη των ΜΜΕ ως παραγόντων συνοχής σε τοπικό επίπεδο,

7. προώθηση σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος.

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής βαρύτητας της Ευρώπης. Η επιτυχία τους εξαρτάται επίσης από ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον. Οι Ευρωεκλογές πρέπει εν τέλει να αποτελέσουν ευκαιρία ενίσχυσης της ΕΕ ως μιας πολιτικής κοινότητας που βασίζεται σε αξίες. Εναπόκειται στους φορείς χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν συμπόρευση των κρατών μελών και να εργαστούν στην κατεύθυνση μεγαλύτερης εσωτερικής συνοχής για να ενισχυθεί η ΕΕ ως παγκόσμιος δρων. Πράττοντας κατά αυτόν τον τρόπο, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των διαφόρων κρατών μελών και πρέπει να τηρηθεί η αρχή της επικουρικότητας προκειμένου να διασφαλιστεί αποτελεσματική νομοθέτηση», αναφέρει η κοινή δήλωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα