Τράπεζες

Η Eurobank βγήκε στις αγορές για 350 εκατ. με νέο ομόλογο


 Ενώ το κόστος χρήματος αυξάνεται διεθνώς, η Eurobank βγήκε στις χρηματαγορές για να αντλήσει 350 εκατ. ευρώ, με έκδοση senior preferred ομολόγου. Βασικό κριτήριο επιτυχούς έκβασης του εγχειρήματος θα είναι το επιτόκιο που θα διαμορφωθεί βάσει των προσφορών. Το αρχικό guidance τοποθετείται στο 4,5%, η τελική απόδοση αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί οριακά χαμηλότερα.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε και τις πρώτες ώρες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον με προσφορές που υπερκαλύπτουν το ποσό της έκδοσης.

Το ομόλογο είναι διάρκειας 33 μηνών (2 και 3/4 ετών) με δικαίωμα ανάκλησης στους 23 μήνες. Θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων ελληνικών τραπεζών έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες. Η Eurobank σπεύδει τώρα να αξιοποιήσει μιά πρόσκαιρη υποχώρηση των αποδόσεων για να αντλήσει ρευστότητα με χαμηλότερο κόστος.

Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι το 6ετές senior preferred ομόλογο της Eurobank που εκδόθηκε το 2021 με 2,125%, έχει τώρα απόδοση 5,76%!

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα