Τράπεζες

Η Eurobank θα χρηματοδοτήσει επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό


Σε ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank , Φωκίων Καραβίας, τόνισε πως «η Eurobank είναι η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού στην πράξη»

Ο κ. Καραβίας υπογράμμισε πως η Ελλάδα κάνει σταθερά βήματα για να σταθεροποιήσει τη θέση της έξω από το περιβάλλον της ύφεσης και της κρίσης, καθώς όλοι αναγνωρίζουν το συμβολή και το ρόλο του τουρισμού στη διάρκεια των «πέτρινων χρόνων» της οικονομίας. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ένα νέο σκηνικό, διαμορφώνεται όχι μόνον στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, το εξωτερικό περιβάλλον υπήρξε υποβοηθητικό. Σήμερα, όμως, οι προκλήσεις φαίνεται ότι πολλαπλασιάζονται. 

Ο ίδιος προσέθεσε: «Μία επιλογή πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι πως δεν υπάρχει. Να επιχειρήσουμε, δηλαδή, να δώσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας αποκλειστικά πάνω στη μείωση των τιμών. Επομένως, δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση από τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μια ολιστική αντιμετώπιση χρειάζεται κοινή προσπάθεια από όλους όσους εμπλεκόμαστε στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος, άμεσα όπως εσείς ή έμμεσα όπως η Πολιτεία ή μια τράπεζα. Τα προηγούμενα χρόνια είπα πως είμαστε η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού. Νομίζω το αποδείξαμε σε κάθε ευκαιρία με τη διαρκή παρουσία μας στο πλευρό του ΣΕΤΕ, όπως και στο πλευρό των τουριστικών επιχειρηματιών που μας επιλέγουν για συνεργάτη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank δήλωσε πως οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται και έχουμε αυξημένες δυνατότητες εκταμιεύσεων, ενώ ισχύει απολύτως η δέσμευση που επανειλημμένα έχω αναλάβει ότι δεν θα έρθει στην Τράπεζά μας κανένα συγκροτημένο επενδυτικό σχέδιο, με καλές προοπτικές και δεν θα βρούμε τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί και η τιμολόγηση, όπως ήδη γνωρίζετε, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, συμβάλλοντας έτσι, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην στήριξη της ανταγωνιστικότητάς σας με τη μείωση του κόστους.

Η Eurobank, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μπορεί να υποστηρίξει πρωτοβουλίες αναβάθμισης τοπικών τουριστικών υποδομών με:

  • Ενημέρωση των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διαθεσιμότητα σχετικών ευρωπαϊκών πόρων, μέσω της «Πλατφόρμας Ενημέρωσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αποκλειστικά για τους Φορείς Δημοσίου» , η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τράπεζάς μας, αποσκοπώντας στην κάλυψη της ανάγκης για έγκαιρη, έγκυρη, και αναλυτική ενημέρωση.
  • Υποστήριξη των Φορέων σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και υποβολής αιτήσεων/φακέλων. Επειδή απαιτείται μια αυξημένη εμπειρία και τεχνογνωσία, διαθέτουμε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες συμβούλους για το σκοπό αυτό.
  • Επίσης, η Τράπεζα διαθέτει εξειδικευμένη μονάδα συνεργασίας με τους Τοπικούς Φορείς (Public Sector Banking) για την διερεύνηση σχετικών αναγκών, αναπτυξιακών πλάνων και χρηματοδότησης.