Τράπεζες

Η Eurobank πούλησε το 80% της υπηρεσίας εκκαθάρισης καρτών στη Worldline


H Eurobank ανακοίνωσε πως πούλησε το 80% της υπηρεσίας υποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών (PayGo) στη Worldline, διατηρώντας το 20% της εν λόγω υπηρεσίας. 

Η αποτίμηση για το 100% της PayGo τοποθετείται στα 320 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, συνεισφέροντας περί των 80 μονάδων βάσης στον δείκτη CET1 της Eurobank. 

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο κ. Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank δήλωσε: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Worldline σχετικά με τις εργασίες αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών είναι πλήρως συμβατή με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό να εστιάζουμε στις βασικές μας δραστηριότητες ενώ παράλληλα να ενισχύουμε την κεφαλαιακή μας θέση. Οι πελάτες μας θα ωφεληθούν από μια υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον πληρωμών που θα παρέχεται από ένα κορυφαίο, διεθνούς εμβέλειας οργανισμό στον χώρο των υπηρεσιών πληρωμών που διαθέτει ψηφιακές δυνατότητες τελευταίας λέξης που απαιτούνται σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικά τομέα.»

Από την πλευρά του ο κ. Gilles Grapinet, Διευθύνων Σύμβουλος της Worldline επεσήμανε: «Είμαι πολύ περήφανος να ανακοινώσω την εξαγορά της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank. Αυτή η ενέργεια είναι πλήρως εναρμονισμένη με την στρατηγική μας να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας προς την Νότια Ευρώπη και ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Ελλάδα που δημιουργήσαμε νωρίτερα φέτος με την εξαγορά της Cardlink. Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα κατέχει μία σημαίνουσα και κορυφαία θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά που ωθείται από την σταθερά αυξανόμενη υιοθέτηση ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής.

Αυτή η συναλλαγή προσφέρει ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης για την Worldline στα επόμενα χρόνια, χτίζοντας την άμεση πρόσβαση μας σε ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο εμπόρων με ένα πλήρες πακέτο ολοκληρωμένων (end-to-end) λύσεων πληρωμών. Με τη μονάδα υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank, η Worldline συνεχίζει τη στρατηγική της για την «Ευρώπη των πληρωμών» πέρα από τα σημερινά της σύνορα, εστιάζοντας στη δημιουργία αξίας μέσω συγχωνεύσεων, διευρύνοντας την κλίμακα και την απευθείας παρουσία της σε ένα αυξανόμενο αριθμό χωρών.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΥΡΩΒ