Επιχειρήσεις

Η Epsilon Net απέκτησε το 34% της HiT


Το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας HiT Hospitality Integrated Technologies απέκτησε η Epsilon Net, έναντι τιμήματος 1 εκατ. ευρώ. Το συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή.

Η Epsilon Net είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού σε έργα του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί πάνω από 400 άτομα προσωπικό. Δραστηριοποιείται στην αγορά εμπορικολογιστικών εφαρμογών, ERP για μεγάλες και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, εφαρμογές μισθοδοσίας, εξειδικευμένες λύσεις σε κάθετες αγορές καθώς και στην αγορά των λογιστικών γραφείων.

Η HiT- Hospitality Integrated Technologies δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού, ως ο μεγαλύτερος hospitality integrator στην Ελλάδα. Kατά την χρήση 2018 πραγματοποίησε πωλήσεις συνολικού ύψους 3,15 εκατ. ευρώ ενώ είχε κέρδη προ φόρων 234,9 χιλ. ευρώ.

Η συνολική εγκατεστημένη βάση των δύο εταιρειών στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης θα ξεπερνάει τις 2.000 εγκαταστάσεις εφαρμογών για ξενοδοχεία και σε 400 καταστήματα αλυσίδων εστίασης. Με την στρατηγική συνεργασία τους αποκτούν ηγετική θέση στον τομέα εφαρμογών πληροφορικής για τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μέσω και της μετοχικής τους συνεργασίας οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην κοινή έρευνα & ανάπτυξη νέων πληροφοριακών συστημάτων και καινοτόμων εφαρμογών, με την αξιοποίηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας που διαθέτουν. Τελικός στόχος είναι η ουσιαστική συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

Σημειώνεται ότι η Epsilon Net εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) του ΧΑ το 2008. Τώρα βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις