Επιχειρήσεις

Η Entersoft εξαγοράζει την CGSoft


Μία ακόμη κίνηση επέκτασης των εργασιών της πραγματοποιεί η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Entersoft, συνεχίζοντας το μπαράζ εξαγορών.

Οπως ανακοίνωσε, υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας λογισμικού CGSoft - Property & Real Estate Management. Το τίμημα ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ και συμφωνήθηκε η καταβολή earnout bonus ανάλογα με την επίτευξη στόχων εσόδων και κερδοφορίας για τα επόμενα δύο έτη. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της Entersoft.
 
Το σύνολο των στελεχών της CGSoft θα ενσωματωθεί στο δυναμικό του ομίλου της Entersoft.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πελατολόγιο της CGSoft περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Eurobank, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ALPHA Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων, DoValue, Cepal Hellas, UCI Hellas, CERVED Υπηρεσίες Ακινήτων, Pepper Hellas Asset Management, BMW Austria Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Imerys και αρκετοί άλλοι.

Η CGSoft παρέχει επίσης λύσεις ERP και CRM σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.

Κατά την οικονομική χρήση 2022 η CGSoft πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 1,6 εκατ. ευρώ και είχε  EBITDA 640 χιλ.ευρώ. Η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και εμφανίζει ταμειακά διαθέσιμα άνω των 250 χιλ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα