Πολιτική

Η Ελληνική Λύση δεν θα μετάσχει στην επιτροπή για το "1821" λόγω Γ. Αγγελοπούλου


«Η Ελληνική Λύση συμφωνεί με την ιδέα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη δημιουργία της επιτροπής "Ελλάδα 2021" που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, διαφωνεί όμως με την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν την επιτροπή αυτή», υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Εν συνεχεία, τονίζει:«Το έτος 2021 έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια εθνικής ανάτασης κι ανάστασης, ενώ η εθνική μας παλιγγενεσία αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή του νεώτερου Ελληνισμού, καθώς αποτινάξαμε τον οθωμανικό και ισλαμικό ζυγό.

Θεωρούμε πως η τοποθέτηση της κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην προεδρία της επιτροπής "Ελλάδα 2021" δεν είναι συμβατή με τη σημειολογία και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι εορτασμοί αυτοί στον ελληνικό λαό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βελόπουλος σημειώνει: «Από τη στιγμή που επελέχθη πρόσωπο που δεν είναι κοινής αποδοχής από τους πολίτες κι επειδή τα πρόσωπα έχουν σημασία και δίνουν αξία (κι αντίστοιχα απαξιώνουν) θεσμούς και πρωτοβουλίες, ως Ελληνική Λύση αποφασίσαμε πως δεν θα μπορούμε να έχουμε συμμετοχή τόσο στη σημερινή εκδήλωση, όσο και στις διεργασίες της επιτροπής που θα ακολουθήσουν.

Δυστυχώς η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για μία εθνική επέτειο, αμαυρώνεται από ένα και μόνο πρόσωπο», καταλήγει.