Πολιτική

Η ελληνική γαστρονομική παράδοση μέσα από το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στο Corfu Palace από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας ενημερωτική εκδήλωση για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016- www.worldchefs2016.org) που θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την πρωτοβουλία που έλαβε η Λέσχη σε συνεργασία με τον επαγγελματία διοργανωτή συνεδρίων ARTION Conferences & Events, να καλέσει σε συζήτηση τοπικούς φορείς για να συνεισφέρουν έμπρακτα στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου με συλλογικές δράσεις, αγκάλιασε θερμά η τοπική και επιχειρηματική κοινότητα της Κέρκυρας και των λοιπών Ιονίων νήσων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης του εν λόγω συνεδρίου στην Ελλάδα τη δεδομένη δυσχερή οικονομικά περίοδο.

Στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το Συνέδριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη η οποία πρόκειται να υποδεχτεί περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα την επισκεφθούν για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους, καταξιωμένους στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα, chefs, να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής υψηλού επιπέδου.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Αναστάσιος Μπαλανίκας τόνισε τη σημασία που έχει το Συνέδριο για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό, επισημαίνοντας πως η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας ενός τόπου, καθώς και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εκάστοτε εθνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις