Επιχειρήσεις

Η Electrolux μειώνει κατά 1.700 τις θέσεις εργασίας


Η Electrolux AB θα προβεί σε περικοπές 1.700 θέσεων εργασίας και θα προβεί σε μειώσεις δαπανών κατά 164 εκ. δολάρια, προκειμένου ο σουηδικός κατασκευαστής οικιακών συσκευών να αντιμετωπίσει τα αυξημένα έξοδα πρώτων υλών και δασμών.

Οι απολύσεις θα γίνουν στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Jaszbereny της Ουγγαρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη σήμερα Τρίτη (10/9) και αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του παγκόσμιου προσωπικού της εταιρείας.

Οι θέσεις θα περικοπούν, καθώς η Electrolux επενδύει σε αυτοματοποίηση και αναθέτει σε τρίτους την παραγωγή ηλεκτρικών σκουπών από το εργοστάσιο.

Τα μέτρα αποσκοπούν στη δημιουργία ετήσιων αποταμιεύσεων περίπου 52 εκ. δολαρίων ως το 2022. Μετά την ανακοίνωση των περικοπών οι μετοχές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 0,9% στις 11:56 π.μ. στη Στοκχόλμη.

Η Electrolux σκοπεύει τώρα να εξοικονομήσει συνολικά 365 εκ. δολαρίων μέσω περικοπών κόστους και ανακατασκευής, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού λειτουργίας ενός εργοστασίου προϊόντων μαγειρικής στο Μέμφις του Τενεσί.