AUTOin

Η Διεθνής Έκθεση IAA MOBILITY στο Μονάχο 7-12/9


Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μονάχο (IAA MOBILITY) θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Είναι η πρώτη διεθνής έκθεση στην Ευρώπη που γίνεται μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η IAA MOBILITY παρουσιάζει την κινητικότητα του μέλλοντος στον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη ζωντανή και διαδικτυακή εκδήλωση της χρονιάς. Τα κύρια χαρακτηριστικά και θέματα της έκθεσης που παίρνει τη θέση της διεθνούς έκθεσης της Φρανκφούρτης: Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες και ομιλητές. Η πορεία της κινητικότητας στην κλιματική ουδετερότητα. Περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες. Διάλογος και αλληλεπίδραση.

«Η κινητικότητα είναι ένα από τα κύρια θέματα της κοινωνίας. Η IAA MOBILITY πραγματοποιείται επειδή οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν καλύτερες λύσεις στις ανάγκες τους για κινητικότητα και οι εταιρείες έχουν αναπτύξει πολλές νέες λύσεις, τις οποίες επιθυμούν να παρουσιάσουν σε διεθνή σκηνή. Η κύρια εστίαση θα είναι οι λύσεις στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα. Το γεγονός ότι η IAA MOBILITY πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για τον κορονοϊό είναι από μόνο του μια μεγάλη επιτυχία για την εκδήλωση », εξηγεί ο πρόεδρος του VDA, Χίλντεγκαρντ Μίλερ.

Η IAA MOBILITY παρουσιάζει το μέλλον της κινητικότητας, έτσι ώστε να μπορεί να βιωθεί πρακτικά και να συζητηθεί ζωντανά επί τόπου. Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες και ομιλητές θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες και ιδέες τους. Συνολικά, θα εκπροσωπηθούν σχεδόν 700 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων, μάρκες ποδηλάτων, σημαντικών παικτών στον τομέα της τεχνολογίας και όλων των μεγάλων εταιρειών στη βιομηχανία εφοδιασμού.

Θα φιλοξενήσει πάνω από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες. Η νέα ιδέα για την IAA MOBILITY είναι τόσο ελκυστική ώστε την πρώτη χρονιά, πάνω από 70 μάρκες από τον τομέα των ποδηλάτων έχουν ήδη εγγραφεί για να συμμετάσχουν.

Η IAA MOBILITY 2021 επικεντρώνεται στο μετασχηματισμό σε κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα ως μία από τις σημαντικότερες παγκόσμιες προκλήσεις. Ο πρόεδρος της VDA Müller εξηγεί: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη μεταμόρφωση μια ιστορία επιτυχίας για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και επομένως για την ίδια τη Γερμανία».

Κανένα άλλο γεγονός πουθενά στον κόσμο δεν φέρνει τις διάφορες μορφές κινητικότητας σε τόσο κοντινή απόσταση. Και καμία άλλη εκδήλωση στον κόσμο δεν καλεί τους ανθρώπους να συμμετάσχουν -σε τέτοια κλίμακα- στη συζήτηση για τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί προς την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα. Αυτό είναι μοναδικό παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία».

Ο Klaus Dittrich, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Messe München και συνδιοργανωτής του IAA MOBILITY, προσθέτει: «Στόχος μας είναι η IAA MOBILITY να μετατρέψει το Μόναχο σε παγκόσμιο κέντρο κινητικότητας του μέλλοντος μέσω μιας ελκυστικής νέας ιδέας. Συμμετέχει σε αυτήν την εκδήλωση ολόκληρη η πόλη. Δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους με ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εμπειρία του “μέλλοντος της κινητικότητας”. Αυτό είναι μοναδικό με αυτήν τη μορφή - όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και παγκοσμίως».

Το «IAA MOBILITY Summit» στις εκθεσιακές αίθουσες του Μονάχου είναι το σημείο όπου θα συναντηθούν εμπορικοί επισκέπτες και ειδικοί από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν καινοτόμες λύσεις κινητικότητας. Παράλληλα με τους διάσημους κατασκευαστές οχημάτων, θα υπάρξουν παρουσιάσεις από εταιρείες προμηθειών -πάνω από 75 νεοσύστατες εταιρείες και κορυφαίες εταιρείες από τις βιομηχανίες τεχνολογίας και πληροφορικής. Ένας πλήρης κατάλογος των εκθετών είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά.

Για πρώτη φορά, η IAA MOBILITY προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω από 250 νέα οχήματα: περισσότερα από 38 μοντέλα από περισσότερες από 15 διεθνείς μάρκες που οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν στη Blue Lane, μια ειδική περιβαλλοντική λωρίδα από κοινού με την πόλη του Μονάχου και τη Βαυαρία κατά τη διάρκεια του IAA.

Το «Συνέδριο Κινητικότητας IAA» έχει τέσσερα στάδια όπου θα καλωσορίσει περισσότερους από 500 διεθνείς ομιλητές από τον τομέα της κινητικότητας και της ψηφιακής βιομηχανίας, επιστήμονες, πολιτικούς εκπροσώπους και ΜΚΟ. Όλες οι συνεισφορές θα τονίσουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό της κινητικότητας.

Επιπλέον, το «IAA MOBILITY Citizen Lab» θα φιλοξενήσει δημόσιες συζητήσεις και εργαστήρια με θέματα που αφορούν την κινητικότητα του μέλλοντος, ζωντανά και υπαίθρια στη Marienplatz του Μονάχου.

Και φυσικά το IAA Mobility είναι επίσης ένα υβριδικό γεγονός, με το «IAA MOBILITY Virtual» να προσφέρει όλα τα βασικά στοιχεία του προγράμματος σε ψηφιακή μορφή και να δίνει σε όλους -παγκοσμίως- πρόσβαση στα συναρπαστικά θέματα κινητικότητας.

Ο βασικός κανόνας για την είσοδο στην IAA MOBILITY είναι ότι οι επισκέπτες και οι εκθέτες πρέπει να ελεγχθούν ότι είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει πρόσφατο τεστ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις