Επιχειρήσεις

Η BC Partners εξαγόρασε (και) την Pet City -Από τη Wind και τη NOVA στα... κατοικίδια


Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτικών ομίλων για την Ελλάδα επεκτείνεται πλέον σε όλους τους κλάδους - παντού όπου υπάρχει προοπτική μεγάλων κεφαλαιακών κερδών και υψηλών αποδόσεων σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Ενδεικτική η κίνηση της BC Partners, η οποία  μετά την εξαγορά της Forthnet-NOVA και της Wind, εκπλήσσει ευχάριστα την αγορά, εξαγοράζοντας την κορυφαία ελληνική εταιρεία τροφών και εξοπλισμού για κατοικίδια ζώα, την Pet City.

 Η εξαγορά γίνεται μέσω fund ειδικού σκοπού που δημιουργήθηκε από την BC Partners ως βραχίονας επενδύσεων σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις με αναπτυξιακή δυναμική και καλές προοπτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal αφορά το 80% των μετοχών της εταιρείας, Το υπόλοιπο 20% θα μείνει στους τωρινούς μετόχους της Pet City. Το τίμημα δεν ανακοινώθηκε.

Η BC Partners διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα όπου δραστηριοποιείται η Pet City, έχοντας επενδύσει επιτυχώς στην PetSmart, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια  στις ΗΠΑ, στην Chewy, μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 32 δισ. δολ. και στην VetPartners, κορυφαίο διαχειριστή κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Pet City ιδρύθηκε το 1988 και έχει αναπτυχθεί ως οικογενειακή επιχείρηση. Είναι ηγέτης στον κλάδο, διαθέτοντας 80 καταστήματα που εξυπηρετούν περίπου 3 εκατομμύρια πελάτες. Διαθέτει επίσης πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ελληνική αγορά τροφών και εξοπλισμού για κατοικίδια θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και η εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια υψηλούς ρυθμούς αύξησης πωλήσεων και κερδοφορίας.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, partner και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την Pet City στην οικογένεια της BC Partners και να επενδύσουμε στον ηγέτη της αγοράς, στον ανθεκτικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επένδυση που έχει κάνει η BC Partners στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 15 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα