Τράπεζες

Η Attica Bank αποχωρεί από την εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων της


Η Attica Bank αποχωρεί πλήρως από την εταιρεία Thea Artemis Financial Solutions, που διαχειρίζεται τα τιτλοποιημένα δάνεια της και θα "τρέξει" επίσης τη νέα τιτλοποίηση «Ωμέγα».

Οπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα μεταβιβάζει σε εταιρεία του ομίλου Ellington το 20% των μετοχών της Thea Artemis  που είχε στην κατοχή της. Παράλληλα μεταβιβάζεται το 49%που κατείχε η γερμανοελβετική DDM.

Ετσι, ο όμιλος Ellington Solutions που κατείχε μέχρι τώρα το 31% της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων απαιτήσεων, αποκτά το σύνολο των μετοχών της (100%).

Η κίνηση της Attica Bank υπαγορεύτηκε από λόγους στρατηγικής, αλλά και προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του servicer που διαχειρίζεται τα τιτλοποιημένα δάνεια της.

Από την πώληση του 20% της Thea Artemis η τράπεζα θα εγγράψει κέρδος της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, που θα απεικονιστεί στη λογιστική κατάσταση 9μήνου.

Επισημαίνεται ότι η Thea Artemis  είναι η εταιρία που πραγματοποίησε το 2017 την πρώτη στην ελληνική αγορά τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενου δανειακού χαρτοφυλακίου (project Artemis, συνολικού ποσού 1,3 δισ ευρώ).

Η Ellington που αποκτά τώρα το σύνολο των μετοχών της, θα συνεργασθεί με την  Attica Bank για την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης «Ωμέγα», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης