AUTOin

Η άποψη της Toyota για το μέλλον της αυτοκίνησης


Αλλάζουν τα δεδομένα στην εξέλιξη των οχημάτων η ταχύτατη ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και οι νέες ανάγκες στη μετακίνηση των ανθρώπων. Η νέα εποχή υπόσχεται μοντέλα διαφόρων τύπων με μηδενικές εκπομπές ρύπων και ελάχιστο θόρυβο καθώς και ευκολότερη μετακίνηση κυρίως μέσα στις μεγάλες πόλεις. Στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου), η Toyota θα παρουσιάσει την άποψη της για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Επίσης, θα δώσει νέα στοιχεία από το πρόγραμμα που αφορά την προετοιμασία της μάρκας για μελλοντική της ανάπτυξη.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται σε μία εποχή όπου συντελείται η μεταμόρφωση του αιώνα, η Toyota ετοιμάζεται να μεταλλαχθεί από μία αμιγώς αυτοκινητιστική εταιρία σε καινοτόμο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις για όλους (Mobility for All).

Αυτή η μεταστροφή είναι εμφανής στο νέο εκθεσιακό περίπτερο της μάρκας που χωρίζεται σε 3 διαφορετικές ζώνες:

  1. Η πρώτη –με την ονομασία Start Your Impossible– είναι αφιερωμένη σε νέες λύσεις μετακίνησης και μελλοντικές καινοτομίες.
  2. Η δεύτερη προβάλλει τις δραστηριότητες της μεγαλύτερης ιαπωνικής μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με την Toyota GAZOO Racing.
  3. Η τρίτη έχει θέμα τα νέα μοντέλα της φίρμας και συγκεκριμένα τις τελευταίες εκδόσεις των αυτοφορτιζόμενων, υβριδικών - ηλεκτρικών μοντέλων της.

Δύο νέα βασικά προϊοντικά στοιχεία θα ξεχωρίσουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού: Υβριδική-ηλεκτρική τεχνολογία και νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική Toyota New Global Architecture (TNGA).

Επί 20 και πλέον χρόνια, η Toyota εξελίσσει, βελτιώνει και «εκδημοκρατίζει» την αυτοφορτιζόμενη, υβριδική-ηλεκτρική τεχνολογία της. Φέτος, στο Παρίσι, θα εκτίθενται μόνον υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα –από το συμπαγές Yaris, μέχρι τις τελευταίες γενιές των Corolla, RAV4 και Camry.

Στην Toyota New Global Architecture (TNGA) βασίζονται οι νέες προτάσεις της μάρκας σε προϊόντα και κινητήρες. Κάτι περισσότερο από απλή πλατφόρμα, η TNGA είναι μία μηχανολογική και σχεδιαστική φιλοσοφία. Βελτιώνοντας τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων, παράλληλα επιτρέπει τη δημιουργία εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης με λιγότερους περιορισμούς.

Στο περίπτερο θα γίνει παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Corolla Touring Sports, και η αποκάλυψη του αντίστοιχου Hatchback μοντέλου. Χάρη στη νέα πλατφόρμα TNGA-C, το νέο Corolla υιοθετεί μία νέα σχεδίαση και διατίθεται με δύο αυτοφορτιζόμενα υβριδικά-ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το ένα βενζινοκινητήρα 1.8 και το δεύτερο τον ολοκαίνουργιο επίσης κινητήρα βενζίνης 2.0.

Το νέο RAV4 θα κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του, με νέα σχεδίαση, νέα πλατφόρμα TNGA-K και νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό-ηλεκτρικό κινητήρα 2.5.

Μετά από απουσία 14 χρόνων, το Camry επιστρέφει στη Δυτική Ευρώπη με ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο ομοίως βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA-K και υιοθετεί το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 2.5.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού πριν από 20 χρόνια, το Yaris έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του. Προς τιμήν αυτής της επετείου, μία ειδική έκδοση «Y20» διατίθεται στην ίδια, ξεχωριστή απόχρωση Golden Yellow που είχε και το πρώτο μοντέλο του 1998, αλλά αυτή τη φορά σε δίχρωμη φιλοσοφία με σύγχρονη, σκούρα γκρι οροφή και άλλες σκούρες γκρι πινελιές.

Η άλλη ειδική έκδοση του Yaris στην έκθεση τιμά την επιτυχημένη σεζόν της Toyota GAZOO Racing στα ράλι με μία έκδοση GR Sport.

Εκτός από τα μοντέλα, η Toyota θα παρουσιάσει την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας ασφάλειας με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες του Toyota Safety Sense, εφαρμοσμένα στα νέα Corolla και RAV4.

Στη ζώνη του περιπτέρου, που είναι αφιερωμένη στην Toyota GAZOO Racing, θα εκτίθεται το Toyota TS050 Hybrid LMP1 που κέρδισε στο Le Mans το 2018 μαζί με το σχετικό τρόπαιο.

Διαβάστε επίσης